Blog


Stabiele luchtbeelden

Hoe stabiel is het beeld vanuit de lucht? Hiervoor gebruik je een gimbal, een speciaal stukje hardware om de camera zo stabiel te krijgen als dat wij hebben. Hier leggen wij het uit wat een gimbal precies is

De Camera

 

Wij vliegen met een DJI Inspire 1, hier onder zit een ingebouwde 4K camera. Deze kan 360 graden rond kijken en wordt bediend door onze cameraman. Die kan de camera onafhankelijk van de drone laten bewegen waardoor wij shots kunnen maken die met een enkele setup niet mogelijk is.

Kort samengevat:

  • Video: 4K op 24,25 en 30FPS. 1080P op 24,25,30 en 60FPS.
  • Foto: 12 Megapixels.
  • Lens: 9 elementen in 9 groepen waaronder een asferisch element.
  • Sensor: 1/2.3 inch CMOS.
  • Kijkhoek: 94 graden (geen bolling).
  • Gimbal360 volledige gestabiliseerd.

    gimbal

Gimbal

Wij maken gebruik van een 3 assige gimbal stabilisator om direct over gestabiliseerde beelden te beschikken zonder dat deze achter af nog gestabiliseerd hoeven te worden. Bekijk vooral de video boven aan het artikel om te zien hoe stabiel onze gimbal is!

Wat is 4K?

Om het duidelijk te maken hebben we het volgende plaatje gemaakt:

4K resolutie wat is het nou?

 

4K is 2x zo groot dan HD (1080p) waardoor je 2x scherper beeld heb en meer kan zien dan in HD. Tevens, als je 4K verkleint naar 1080P dan heb je 2x zo meer scherpte en 2x zoveel data om je shot nog mooier te maken!

De lens

inspire lenzen

De camera heeft 9 lenzen erin zitten. Het rectilineare, gebogen lens design zorgt dat je met 20mm meer dan genoeg opneemt zonder dat je een bolling krijgt in het beeld.